Andrew Meyer/ Darwin Emery



Jméno:
Andrew Meyer/ Darwin Emery 

Pohlaví:
Muž

Věk:
34

Rasa:
Evolution 

Přesvědčení:
Čestný občan/ Rebel 

Povolání:
Armáda

Práce:
Detektiv, velitel zásahové jednotky 

ID:
Ano

Bydliště:
Vlastní několika pokojový byt ve druhém sektoru, který by ale on sám nazval pracovním. Díky platu si jej sice dovolit může, reálně tady ale příliš času netráví. Byt se nachází v jedné z výškových budov a v ničem si není podobný s tím, co nazývá svým druhým domovem. V dny, kdy má volno z pravidla odjíždí do sektoru čtvrtého za zbytkem rodiny. Ta přežívá ve dvoupokojovém bytě, kdy ložnice připadá tetě se sestrou a on se tím pádem nejčastěji vyspí na gauči.

Povaha a záliby:
Cílevědomí, charismatický a inteligentní. I když je aspektů jeho osobnosti samozřejmě více, tyto tři povahové vlastnosti jej vystihují nejlépe. Dále se o něm dá mluvit jako o společenském a energickém muži, který je v jednu chvíli schopen zachovávat pragmatickou tvář velitele, a v tu druhou kolem sebe šířit humorem a pozitivní energií. Díky své profesi umí velmi dobře číst v lidech, odhadovat jejich další kroky, předvídat jejich reakce. I v chaotických situacích je schopen zachovat si klidnou hlavu a problém buď samovolně vyřešit, či ono řešení nabídnout. Jeho vyrovnanost a zdánlivá neschopnost okolí rozhodit jej, se může zdát až nadlidská. On ale přeci jen stále člověkem je. Pokud se to někomu, či snad něčemu podaří, uzavírá se do své opresivně agresivní bubliny. Ze společenského muže se náhle stává zamlklý, melancholický jedinec, vyhýbající se jakémukoliv kontaktu. V takovýchto momentech je naopak až příliš snadné jej rozčílit.

Bereme-li k dnešnímu dni v potaz jeho charakter, je nutné připustit si, že už není tím člověkem, kterým býval. Tedy, není pouze jím. Okolnosti jeho života jej hnali z jednoho extrému do druhého, což vyústilo v jeden prostý fakt. Darwina Emery. Darwin není jako ostatní lidé. A ne, není to myšleno tak, že by byl nějak diametrálně odlišný, co se týče fyzické či psychické stránky. Nejedná se totiž o člověka. Ne v doslovném slova smyslu. Disociativní porucha osobnosti je duševní choroba, charakterizovaná dvěma či více osobnostmi, střídavě převládajícími nad jedním tělem. Emery je rozený vůdce, přirozený revolucionář, odporující systému. Od "přírody" je obdarován mocným darem charismatu a řečnického talentu, kterážto kombinace z něj činí nadprůměrně nebezpečnou osobu schopnou rozsáhlé manipulace a ovlivňování lidí. Je impulzivní a agresivní, opovrhuje jakoukoliv formou autority. Jeho chování vykazuje určité známky psychopata, jenž ve svém konečném důsledku nedbá na osud jiných a v naprostém pohrdání řádu vyzdvihuje důležitost potřebné revoluce a chaosu. Otěže v rukou má především Andres, i když i v těch chvílích zůstává Darwin přítomen jako tichý, otravný hlásek kdesi v pozadí jejich společné a bohužel i choré mysli. To, v případech, kdy jsou sami, vyúsťuje v prazvláštní rozhovor/ monolog. Ve svém osobním volnu se věnuje fotografování. S tím spojené, vlastní rozsáhlou sbírku nejrůznějších fotoaparátů z několika různých časových obdobích. Jeho největších pokladem je Rolleiflex z 50. let 20. století, který zdědil po svém strýci. Vzhledem ke stáří a vzácnosti jej ale jen málokdy vytáhne, proto nejčastěji fotí již moderními fotoaparáty. Díky matce umí dodnes poměrně obstojně hrát na klavír. Nejde ale ani tolik o koníček, jako spíš o způsob, jak se uklidnit, popřípadě urovnat myšlenky. Je-li ve skutečném stresu, hudba na klavír mu pomáhá nejvíce.

Nejužívanější majetek:
Telefon, fotoaparát, zbraň

Vzhled:
Vysoká, atletická postava. Hnědé vlasy, modré oči, většinou oholená tvář- to, že je skutečně pracovně vytížený je nejčastěji poznat právě na přítomnosti neupraveného strniště. Nad pravým okem se mu táhne drobná jizva, které si ale nevšimne ten, který o ní neví. Jizev má po těle více, ovšem žádná nestojí za nějaký obsáhlejší popis. Je majitelem několika tetování, většinu z nich často schovává uniforma. Několik desítek podélných, asi centimetrových čárek na levé paži, čtyři vedle sebe postavená písmena (CJWA) na pravém předloktí a velký nápis DUDE mezi lopatkami.

Schopnosti:
Zdrojem Andreowých schopností je samotná elektřina existující dnes téměř ve všech aspektech lidského života. Schopnosti, jako takové silné, jdou ale ruku v ruce s několika zásadními omezeními, či nevýhodami, které ho v jeho životě dost omezují. Tou nejmarkantnější je jeho druhá osobnost Darwin Emery. Darwin vznikl jako reakce na Andreowy postupně prohlubující se schopnosti. Ty má sice už od dětství, jejich skutečnému rozsahu ale začal rozumět až mnohem později. Konkrétně, jakmile začal manipulovat s bioelektrickými proudy vně svého těla. Jako malý zjišťoval, že občas mnohem lépe rozuměl tomu umělému světu plnému kódů, jedniček a nul. Byl schopen své vědomí v podstatě přenést do jednotlivých strojů, přepisovat, či mazat údaje, otevírat a zavírat mechanické dveře. Ale nakonec nebyl ničím jiným než abnormálně dobrým hackerem. Kolem 22 roku svého života zjistil, že se jeho schopnosti dají využít i jinak. Postupně otevíral nové, neprobádané, a především pak velmi nebezpečné možnosti. Bioelektrické proudy. Tedy nervový systém, srdce a svaly. Dokáže převádět svou bioelektrickou energii do útoků či jakýchkoliv jiných fyzických úkonů (síla, rychlost). S tím spojené, je do určité míry schopen napojit se na nervový systém svůj či protivníka (nebo i přítele) a vyvolat falešný nervový signál. Když na to přijde, Andrew se díky tomu všemu poměrně špatně snáší s vodou. Navíc, je-li psychicky nestabilní, jeho schopnosti jej začínají prozrazovat v podobě nekontrolovatelných drobných i větších elektrických výbojů. A nakonec, v takovémhle stádiu se právě nejčastěji objevuje Darwin. Vzhledem k tomu, že své schopnosti tají (jediný, kdo o nich aspoň tuší je mladší sestra) a tím pádem ani nemá příliš času na jejich zdokonalování, příliš je nepoužívá.

Příběh:
Neprošel si těžkým dětstvím. Vyrůstal v rodině vysoce postaveného politika a učitelky na klavír. S matkou, jež ho v podstatě, vzhledem k otcově časté absenci, vychovala sama, měl vřelý vztah. A ač by se v případě otce nedalo mluvit o naprostém odcizení, příliš velkou roli v jeho výchově nikdy nehrál. Co jej ale jeho absence naučila, byla samostatnost. I přes dva zjevné směry, kterými se už jako mladý mohl ubírat, on zvolil něco docela jiného. Andreowa ctižádostivost a cílevědomost z něj odjakživa dělala sílu, se kterou se muselo počítat. Byl oblíbený, úspěšný, neexistoval aspekt jeho života, který by se dal považovat za nešťastný. Čím starší ale byl, tím větší propast se mezi ním a jeho otcem otevírala. Nerespektoval ho, což vedlo k častým hádkám, a nakonec k naprostému odcizení. Už tenkrát se stávalo, že svůj domov na několik dní až týdnů opustil a přebýval u své tety se strýcem z matčiny strany. Neustálý boj s hlavou rodiny jej pohltil natolik, že si ani nevšiml postupně chřadnoucí matku. Ještě než umřela, dala život mladší sestře Kate. Vzhledem k tomu, jaká nálada panovala u nich doma, rodina se dohodla, že jim oběma bude lépe ve čtvrtém sektoru. Ironicky. Zatímco Kate udržuje se svým otcem pravidelný kontakt, Andrew tyto, z jeho pohledu až směšné pokusy, přestal vnímat. S otcem se vídá jen tehdy, přikazuje-li mu to povinnost. Co se ale tohohle všeho týče, Andrew je dost nesdílný člověk. O své minulosti a rodině nemluví. Stejně tak, teď už nejspíš i logicky, nezmiňuje své schopnosti ani svého nuceného “přítele“ Darwina. 

FC: Jake Gyllenhaal

Obrázky: