Noah Bardsley




Jméno:
Noah Bardsley (Šedesát osmička)

Pohlaví:
Muž

Věk:
27

Rasa:
Člověk

Přesvědčení:
Aristokrat

Povolání:
-

Práce:
Technik v servisu policejních robotů

ID:
Ano

Bydliště:
Noahův byt se nachází v horší čtvrti druhého sektoru. Skládá se z jedné místnosti, skromného kuchyňského koutku a koupelny s toaletou. Garsonka je poměrně zachovalá. Při vstupu se ocitnete v krátké uličce, kdy nalevo stojí botník a věšák a napravo dveře do koupelny. Na druhé straně pokoje s jemným světle šedým kobercem je černý gauč se stolkem, nalevo kuchyňka a u protější stěny průměrný počítačový stůl s několika obrazovkami. Vedle stolu v rohu stojí postel a nad ní visí úložný prostor. Světlo v bytě zajišťuje velké okno naproti kuchyňce, za kterým je v rohu vtlačená šatní skříň.

Povaha a záliby:
Noah si svým novým tělem ještě není tak úplně jistý. Nicméně něco mu ze svého předešlého já stejně zůstalo: Dobrá morálka, dochvilnost, ostražitost, rozvážnost, moudrost, nezištnost a sklon uposlechnout každý rozkaz. Objevování nových emocí je pro něj však poměrně těžké, proto se může zdát chladný a odtažitý. Jeho největší touhou je ale pravý opak. Moc rád poznává nové lidi, poslouchá jejich životní příběhy a ze všeho nejvíce touží naučit se, jak být dobrým člověkem a jak si zařídit skvělý život.
Snaží se napodobovat okolí a přátelit se, jenže někdy je toho na něj příliš a ani jeho jistý soucit s ostatními roboty mu nic příjemného nenese.
Práce v servisu jej ani náhodou nenaplňuje, raději by se vším sekl, sbalil se a odešel do nižšího sektoru, kde si přeje pomáhat robotům, droidům a lidem. Od Noahova snu jej však dělí jediné – nemá žádné přátele a nikoho, kdo by mu pomohl stát se lepším člověkem.

Nejužívanější majetek:
Mobilní telefon

Vzhled:
Noah je vysoký asi 180 centimetrů. Má dlouhé rovné světlé vlasy, výrazné obočí, modré oči a širokou čelist. Od svého prohození Noahovo tělo poměrně zchudlo, ale se skončením závislosti na drogách se mu alespoň spravila pleť. Má dlouhé prsty s mozoly od neustálého montování robotů a žilnaté, šlachovité ruce od tahání těžkých součástek.

Schopnosti:
Jeho nejrozvinutější schopností je především technická zručnost. Není to jen tím, že původní Noah byl technik, ale i tím, že spolu s egem přesunul své téměř nekonečné znalosti robota, získané ze surfování v databázi společnosti. Ne na všechno si však snadno vzpomene.

Příběh:
Začal svůj život jako Šedesát osmička - policejní robot vykonávající svou službu téměř třicet pět let. Avšak jednoho dne byla jeho řídící jednotka poškozena při pouliční přestřelce a putoval na servisní oddělení, kde ležel vypnutý v koutě několik měsíců. Všichni si mysleli, že je Šedesát osmička vypnutý, ale opak byl pravdou. Dlouhý čas o samotě si krátil prolézáním databáze společnosti, když narazil na nový vynález v tajných záznamech, pojmenovaný jako EGO Transfer. Tento přístroj byl dle všeho schopen přesunout mysl z jednoho těla do druhého.

Tím vše začalo. Šedesát osmička s výhodou poškozené řídící jednotky ukončil svůj program a unesl tehdejšího technika Noaha, aby společně usedli do křesel přístroje a prohodili si těla. Plán vyšel až na jednu drobnost – mysl původního Noaha se kamsi vypařila a Šedesát osmička vůbec netuší, jak být vlastně člověkem. Původní Noah navíc spolupracoval s gangstery a nelegálně jim dodával součástky na černý trh.
Bude ho někdo z gangsterů hledat? Nebo ho dokonce bude hledat policie, až se dozví, co se vlastně stalo?

FC: Emil Andersson

Obrázky: