City of Sin



Vítej v City of Sin, městě hříchů.

Píše se rok 3019 a lidstvo je na vrcholu svého vývoje. City of Sin je hlavním městem planety, proto zde žije spousta důležitých osobností politiky a její nejdůležitější střed, ženský počítač Nina66. Když se v roce 2150 vyčerpala veškerá fosilní paliva, svět propadl panice. Lidstvo konečně přesáhlo pomyslný milník a vývoj nových technologií konečně nabral správný směr.

Vznikl například kruhový reaktor, který levně vytváří energii s minimálními ztrátami, jaderné palivo pro veškeré stroje a dopravní prostředky, solární nástřik budov sloužící místo solárních panelů, pokročilá medicína, umělá inteligence a s tím nejvíce související fakt - kybernizace 95% populace. Ať už jde o pouhý čip obsahující ID, nebo dokonalé náhražky končetin.

Kybernizace důležitě zasáhla i obranné složky. Většina obyvatelstva planety pochází z biologicky přirozeného rozmnožování, avšak zbytek je tvořen v tzv. lidských továrnách. Zde se rodí geneticky upravení jedinci určení pro armádu a účely jim podobné. U nich je ve většině případů samozřejmostí i kybernizace důležitých smylů, jako je např. zrak, sluch a čich. Veteráni se dnes běžně objevují mezi prostými civilisty. V armádě jsou bráni jako nahraditelné jednotky, avšak po propuštění jsou zbaveni pomocných přístrojů pro své kybernetické součásti a stávají se plnohodnotnými občany.

Jsme v budoucnosti, a proto je samozřejmostí, že Země není jediná známá obydlená planeta. Ať už jsou planety patřící do aliance obývané lidmi nebo mimozemskými inteligentními tvory, všichni tvoří důležité články politiky a mají různé vlivy. City of Sin je nejen hlavní město planety, ale i hlavní město aliance, proto zde žijí i jiné než lidské rasy.

Pro město doslovně platí fráze: Chudí jsou dole, bohatí nahoře. Proto se přízemním částem města v sektorech 4 a 5 přezdívá Slumy. Tam žije chudina, jejíž obyvatelé nejsou v 70% ani očipováni. Proto nemají dovolený vstup do hlavních sektorů 1 a 2 a mnohdy ani do sektoru 3.

Jedním z mála pozitiv je to, že příslušník LGBTQ dnes už neznamená nic špatného. Ani v těch nejvyšších postaveních. Nicméně i tak se zřídka objevují jejich odpůrci.

Sektory jsou od sebe odděleny zdmi a elektroplazmatickými štíty, které brání nepovolaným přeletět hradby. Nejen po slumech poletují tzv. božská oka. Jsou to přístroje zhruba o velikosti melounu splňující úlohu kamerových systémů s AI. Většinou jsou řízeny automaticky, ale v případě podezřelých situací jsou používány jako nemilosrdná sledovací zařízení. Mimo to vždy minimálně jedno božské oko následuje policisty, aby byl pořízen důkazní materiál.

Mapa města

Město je rozděleno do 5 sektorů, kdy sektory 1 a 2 jsou hlavní, sektor 3 je pro střední třídu a sektor 4 a 5 pro chudé. Okolí města není prázdné, na město přímo přiléhají další města zasahující na většinu povrchu planety, včetně vodních ploch.

Legenda

Modrá - Ulice
Světle modrá - Budovy
Růžová - Vlaková doprava
Tyrkysová - Hranice města a mezi sektory


ID - Moderní občanka

ID čip, nebo také jen ID, je důležitou součástí poctivého občana. Umisťuje se na horní část levého ušního boltce v podobě malé kuličky. Jakmile o svoje ID přijdete a odmítnete náhradu, nebo jej vůbec nemáte, jste automaticky pro systém Rebel. Tím jste vykázáni do chudých oblastí města a nikdy nesmíte do sektorů 1, 2 a 3. Takovýmto zákazem však nedisponují jen bytosti bez ID, ale i bytosti s čipem, které byly vyloučeny za určitým důvodem, kterým může být i nízké IQ. Takoví však mohou mít přístup většinou i do sektoru 3.

Policie, armáda a tajné jednotky

Klasický policista je mohutné obrněné postavy, s přilbou na hlavě a laserovou puškou v ruce. Mívají různě kybernizované smysly, podle čehož jsou tvořeny jejich týmy. V týmech může být i jedna speciální jednotka, vyznačující se rudým pruhem na hrudi pancíře.


Slumy

Slumy vybočují z klasického udržování pořádku. Většina incidentů a lidé v nich zapletení totiž vládě ani nestojí za platy policistů. Vraždy, znásilnění a další kriminální činnosti jsou tu na denním pořádku. Slumy jsou obývané tak chudými lidmi, že zde prakticky neexistují dopravní prostředky na úrovni těch v hlavních sektorech. Zbraně jsou zde maximálně neutronové a dopravní prostředky nelevitují výše než tři metry. Nikdo tu nemá tolik peněz, aby si pokročilou techniku mohl dovolit. Navíc je zde systémem zakázaná, mohla by uvést zbytek města v nebezpečí.